GENESIS THEATER GROUP

ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές παραγωγές

2023 Το αίμα νερό γίνεται, 2η σεζόν

Σύντομα..

Το έργο θίγει τη σχέση ανάμεσα σε δύο βαμπίρ, που επιβιώνουν στο σήμερα, με όλες τις δυσκολίες των καταστάσεων της σύγχρονης εποχής κι αναγκάζονται να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των ανθρώπων. Μέσα από μια συνθήκη τυχαίων συμβάντων, σατιρίζεται η κοινωνία των ανθρώπων, όπως έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας, όπου επηρεάζει άμεσα και τη ζωή των βαμπίρ. Ένα νέο ελληνικό έργο, με πληθώρα κοινωνικών μηνυμάτων για τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, αλλά και τις δυσκολίες που φέρνει η εξέλιξη, με τον άνθρωπο να είναι ένας ανέτοιμος διαχειριστής της.

Δύο λόγια για το έργο..

Η προβληματική της εποχής μας, μας έδωσε το πάτημα να προβάλλουμε ένα έργο μοντέρνο, που μιλάει τη σύγχρονη γλώσσα, βρίσκεται τοποθετημένο στη χώρα μας (αλλά θα μπορούσε να βρίσκεται και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα). Το βασικό πρόβλημα που έχουμε να λύσουμε είναι το ερώτημα, εκσυγχρονισμός ή οπισθοδρομισμός; Υπάρχει μέση οδός; Μπορεί να μπει νερό στο κρασί μας ή πρέπει να επικρατήσει ένα από τα δύο. Στο έργο που συνδυάζει μαύρη κωμωδία, ρομαντική κομεντί και θέατρο του παραλόγου "σατιρίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις και συμβάντα της εποχής μας", "πίσω από την τραγελαφική ιστορία των πρωταγωνιστών".

Συντελεστές:

Συγγραφή/ Σκηνοθεσία

Οδυσσέας Κριθαριώτης


Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία:

Δανάη Γιαννουλάκη


Βοηθός Σκηνοθέτη:

Γιώργος Τερροβίτης


Ηθοποιοί:

Μανώλης Μαμαλάκης

Ελένη Μυλωνά

Μαίρη Άσπρου


Παραγωγή:

Key Of Art Productions

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Το αίμα νερό γίνεται» δεν είναι απλά μια μαύρη κωμωδία παρεξηγήσεων και τυχαίων περιστατικών. Πίσω από την τραγελαφική ιστορία των πρωταγωνιστών μας, σατιρίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις και συμβάντα της εποχής μας. Ο σουρεαλισμός είναι το βασικό συστατικό σ' αυτήν, όπως και στη ζωή μας, όταν ακόμα και τα πιο απίθανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας βλέπουμε να γίνονται πραγματικότητα στην πάροδο του χρόνου. Διώξτε τις προκαταλήψεις και απολαύστε το παράλογο σε μια αντικειμενικά, ιδιαιτέρως ευχάριστη, μαύρη κωμωδία.


2022 Το αίμα νερό, γίνεται

(ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ)

«Το αίμα νερό γίνεται»

Μαύρη Κωμωδία του Οδυσσέα Κριθαριώτη

Νέο Ελληνικό έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή στον Κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια


Από 8 Ιουλίου 2022, κάθε Παρασκευή ώρα 21:00

«Το αίμα νερό γίνεται» είναι ένα νέο Ελληνικό έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή, με κοινωνικά μηνύματα για τη βία, τις συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και όχι μόνο, τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, αλλά και τις δυσκολίες που φέρνει η εξέλιξη, με τον άνθρωπο να είναι ένας ανέτοιμος διαχειριστής της. Ένα ευφυέστατο κείμενο, που προκαλεί στο κοινό άφθονο γέλιο, λίγο φόβο αλλά και στιγμές συγκίνησης και παρουσιάζεται από τις 8 Ιουλίου 2022 κάθε Παρασκευή στις 21:00 στον Κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, 11252 ΑΘΗΝΑ, τηλ.:212 100 7079)

Το έργο του Οδυσσέα Κριθαριώτη, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, είναι μαύρη κωμωδία - θέατρο του παραλόγου και θίγει τη σχέση ανάμεσα σε δύο βαμπίρ, που επιβιώνουν στο σήμερα, με όλες τις δυσκολίες των καιρών της σύγχρονης εποχής. Μέσα από μια αλληγορία καταστάσεων, σατιρίζονται συμβάντα της κοινωνικής κατάστασης των ανθρώπων, όπως αυτή, έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας, όπου επηρεάζει άμεσα τη ζωή των βαμπίρ. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μανώλης Μαμαλάκης, Ελένη Μυλωνά και Αποστολία Σωτηρίου.


Η υπόθεση του έργου

Ο Κόμης Κορνήλιους και η Ελβίρα, είναι ζευγάρι. Ένα ασυνήθιστο για την εποχή ζευγάρι αφού και οι δύο τους είναι βαμπίρ. Το χειρότερο της υπόθεσης όμως είναι ότι οι οικογένειές τους, πριν από πολλά-πολλά χρόνια, επέλεξαν να έρθουν και να μεγαλώσουν στη χώρα μας. Τώρα, στη σύγχρονη εποχή των media, της ανεξέλεγκτης κοινωνικοποίησης και του άμετρου πλουραλισμού, όπου τα πράγματα είναι δύσκολα για την επιβίωση κάθε γήινης οντότητας, οι δυο τους μοιάζουν να έχουν προσαρμόσει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους σ' αυτήν. Ένας απρόσμενος χωρισμός θα τους φέρει σε κοινωνική επαφή με τον κόσμο των ανθρώπων και θα ταράξει περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά της καθημερινότητάς τους.


Σκηνοθετικό σημείωμα

«Το αίμα νερό γίνεται» δεν είναι απλά μια μαύρη κωμωδία παρεξηγήσεων και τυχαίων περιστατικών. Πίσω από την τραγελαφική ιστορία των πρωταγωνιστών μας, σατιρίζονται κωμικοτραγικές καταστάσεις και συμβάντα της εποχής μας, η οποία πολλές φορές παίρνει αέρα σουρεαλισμού, όταν ακόμα και τα πιο απίθανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας βλέπουμε να συμβαίνουν στην πάροδο του χρόνου. Διώξτε τις προκαταλήψεις και απολαύστε το παράλογο σε μια αντικειμενικά, ιδιαιτέρως ευχάριστη, μαύρη κωμωδία. [Οδυσσέας Κριθαριώτης]


Η θεατρική ομάδα Genesis

Η Genesis Theater Group, δραστηριοποιείται στο θέατρο από το 2014. Πλέον μετράει πληθώρα παραστάσεων σε γνωστά θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας και, έχοντας αλλάξει πολλά από τα πρόσωπά της αλλά κρατώντας την ίδια φιλοσοφία, της αγάπης της για το θέατρο, τον πολιτισμό και τους θεατές της, συνεχίζει να προάγει τον πολιτισμό. Στο δρόμο που χάραξε η περσινή της δουλειά με τις παραστάσεις του έργου «Αλύτρωτες Ψυχές», το δημιουργικό μας σύνολο συνεχίζει με ένα νέο έργο, τη μαύρη κωμωδία «το αίμα νερό γίνεται».


Ταυτότητα της παράστασης

«Το αίμα νερό γίνεται»

Μαύρη Κωμωδία, Ρομαντική κομεντί, Θέατρο του παραλόγου

Συγγραφή - Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κριθαριώτης

Ηθοποιοί: Μανώλης Μαμαλάκης, Ελένη Μυλωνά, Αποστολία Σωτηρίου

Κοστούμια: Δανάη Γιαννουλάκη

Σκηνικά: Οδυσσέας Κριθαριώτης

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων/Επικοινωνίας: Ανδρέας Χαρισιώτης

Παραγωγή: Key Of Art Productions

Προτεινόμενη ηλικία: Από 10 ετών και άνω

Διάρκεια: 90 λεπτά

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Παρασκευή, 8, 15, 22 & 29 Ιουλίου, 5 & 26 Αυγούστου 2022

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, αμεα, άνω των 65 ετών, ατέλειες)

ΧΩΡΟΣ: Κήπος της Αλεξάνδρειας, Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, 11252 ΑΘΗΝΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: τηλ.: 212 100 7079, 6944 89 84 82

email: alexandreia.theatro@gmail.com

https://www.facebook.com/AlexandreiaPolychorosTechnes

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Key Of Art Productions, keyofartp@gmail.com

Διαδίκτυο:

https://genesistheatergroup777453385.wordpress.com/

https://key-of-art-productions.webnode.gr/

Facebook: Facebook Genesis Theater

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIDddGg77WmQ7zm90vBNTdA

Με εκτίμηση

Οδυσσέας Κριθαριώτης

τηλ.: 6906 216 719

2021 Αλύτρωτες  Ψυχές

Αλύτρωτες Ψυχές: Κοινωνικό έργο εποχής, βασισμένο στην αληθινή ιστορία των αδελφών Papin και το έγκλημα στο Λε Μαν, που συγκλόνισε τη Γαλλία, αλλά και ολόκληρη την υφήλιο.

Υπόθεση: Δύο αδελφές, η Κριστίν και η Λέα Παπέν, εργάζονται εδώ και επτά χρόνια στην κατοικία των Λανσελέν. Τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει, όπως και η συμπεριφορά της Κυρίας Λεονί, που δείχνει να ξεσπάει στα κορίτσια και να τους ασκεί ακόμη και σωματική βία. Οι κοπέλες αποφασίζουν να αντιδράσουν και βρίσκουν την ευκαιρία να καταστρώσουν ένα σχέδιο, την ημέρα που οι κύριοί τους λείπουν από το σπίτι.

Καλλιτεχνικό σύνολο :

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κριθαριώτης

Ηθοποιοί: Ελένη Μυλωνά, Ήλια Καψάλη, Βερόνικα Ηλιοπούλου

Ενδυματολόγος: Δανάη Γιαννουλάκη

Χορογραφία: Φλώρα Κριθαριώτη

Σκηνικά: Οδυσσέας Κριθαριώτης

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων/ Επικοινωνίας: Χριστίνα Καραμπογιά

Παραγωγή: ¨Key Of Art Productions¨

Πρόγραμμα παραστάσεων: Πρεμιέρα 16 Ιουλίου - Πολυχώρος Αλεξάνδρεια, 23 Ιουλίου - Ανοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας (Μέθανα), 27 Ιουλίου - Πολυχώρος Αλεξάνδρεια, 2 - Αυγούστου Θέατρο Γαβαλιώτισσας (Έδεσσα), 6 Αυγούστου - Άλσος Αγίου Γεωργίου (Τρίπολη), 8 Αυγούστου - Πολυχώρος Αλεξάνδρεια, 23 Αυγούστου - Αύλειος Χώρος Ξενία (Αργοστόλι), 27 Αυγούστου - Αύλειος χώρος Α' δημοτικού σχολείου (Ληξούρι), 29 Αυγούστου - Θεατράκι ΟΣΕ (Ναύπλιο), 7 Σεπτεμβρίου - Πολυχώρος Αλεξάνδρεια, 21 Σεπτεμβρίου - Πολυχώρος Αλεξάνδρεια ,                        28 Σεπτεμβρίου - Πολυχώρος Αλεξάνδρεια.

GENESIS THEATER GROUP

Η Genesis Theater Group, δραστηριοποιείται στο θέατρο από το 2014, όταν και ξεκινούσε τα πρώτα της βήματα με μια πειραματική σκηνή. Πλέον μετράει πίσω της πληθώρα παραστάσεων σε θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας, έχοντας αποκτήσει πολλούς συνεργάτες και διατηρώντας πάντα την αρχική της φιλοσοφία, την αγάπη της για το θέατρο, την τέχνη και τους θεατές της. Έτσι λοιπόν συνεχίζει να προάγει τον πολιτισμό, με μότο της ''το θέατρο που γεννά θέατρο''. Γιατί για την Genesis, το θέατρο ξεκινάει από το πρώτο γράμμα ενός θεατρικού κειμένου, το πρώτο ερέθισμα, την πρώτη κίνηση, ένα σκηνικό, ένα κοστούμι, ένα φως που ανάβει στη σκηνή και συνεχίζει, όσο η δράση γίνεται αντίδραση, εις τους αιώνας, των αιώνων.

© 2021 KEY OF ART PRODUCTIONS AMKE
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε